Piese auto

Filtreaza rapid:

In meniu stanga

fsa das das

Schimbarea anvelopelor cu cele de iarnă - cum le alegeți și când le schimbați

Începe sezonul de iarnă și una din griji va fi despre schimbarea anvelopelor. Dacă sunteți în căutarea unui set nou, trebuie spus că recomandarea este de a monta concomitent câte două, ideal toate cele 4 odată. Iar atunci când le achiziționați, țineți cont de recomandarea producătorului. Verificați în certificatul de înmatriculare ce mărime este recomandată pneurilor și ce dimensiuni alternative există.

...citeste mai mult

Termeni si conditii

 

DEFINITII GENERALE

MAGAZIN ONLINE - Magazinul online comnico.ro este administrat de compania COM NICO MOTORS SRL (denumita in continuare vanzator), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J02/465/1999, avand CUI RO12256240, capital social 100200lei, sediul social in Arad, str Poetului nr. 101 A, cont bancar deschis la BRD

DOMENIU - Domeniul comnico.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT are urmatoarea definitie:


toate informatiile de pe MAGAZINUL ONLINE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

continutul oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre comnico.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al comnico.ro UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de comnico.ro intr-o anumita perioada;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care comnico.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

date referitoare la comnico.ro.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitati CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare intre comnico.ro si acesta.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare intre comnico.ro si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de comnico.ro si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI.

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii.

BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre comnico.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea comnico.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre comnico.ro catre Client indiferent de modalitatea de livrare.

CONTRACT la distanta 


POLITICA GENERALA

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre comnico.ro si acesta.

1.1. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

1.2. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public www.comnico.ro.

1.3. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, comnico.ro sau oricarui tert cu care comnico.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

1.4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

1.4.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de comnico.ro prin intermediul siteului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea comnico.ro de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea comnico.ro.

1.4.2. comnico.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

1.5. Clientul/Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

1.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 1.4, acesta poate sa contacteze comnico.ro, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la comnico.ro destinate acestui scop.

1.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de comnico.ro.

1.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de comnico.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, comnico.ro va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.


2. Continut

2.1. Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a comnico.ro sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care comnico.ro detine licenta de utilizare si/sau publicare.

2.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de comnico.ro, includerea oricarui continut in afara siteului comnico.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al comnico.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al comnico.ro.

2.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre comnico.ro si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea comnico.ro cu referire la acel continut.

2.4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

2.5. In cazul in care comnico.ro confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea comnico.ro pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

2.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea comnico.ro si/sau al angajatului comnico.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

2.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

2.8. Comnico Motors S.R.L comercializeaza piese auto, accesorii auto,uleiuri,piese caroserie, anvelope si alte piese pentru camioane si agricole. Descrierea bunurilor sau a serviciilor prin text, imagini sau video-uri pe site-ul www.comnico.ro sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Comnico Motors S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Comnico Motors S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Comnico Motors S.R.L. pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Comnico Motors S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil.


3. Contact

3.1. comnico.ro publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.

3.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite comnico.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.

3.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea comnico.ro de a contacta Utilizatorul sau Clientul.

3.4. Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate comnico.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si comnico.ro, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea comnico.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

3.5. comnico.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc).


4. Buletin informativ/Newsletter

4.1. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.

4.2. Datele preluate de la Utilizator sau Client in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre comnico.ro in limitele protectiei datelor.

4.3. Cumparatorul poate obtine mai multe informatii despre protectia datelor din sectiunea “Protectia datelor”.

4.4. COM NICO MOTORS SRL

4.5. Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, site-ul nostru administrat de COM NICO MOTORS SRL, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

4.6. Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor/clientilor (cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe comnico.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, marketing, publicitate, media, administrative, dezvoltare, cercetare de piata, statistica, urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

4.7. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment:

4.7.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.

4.7.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.

4.7.3. Prin contactarea comnico.ro, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.  

4.8. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

4.9. comnico.ro isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea comnico.ro, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

4.10. comnico.ro nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al comnico.ro, la momentul expedierii buletinului.


5. Politica de vanzare online

5.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.

5.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.

5.3. comnico.ro poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

5.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.

5.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, comnico.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.


6. Produse si servicii

6.1. comnico.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care comnico.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

6.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

6.3. comnico.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

6.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA.

6.5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

6.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte/imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea comnico.ro, acestea fiind cu titlu de prezentare.

6.7. In descrierea produselor si/sau serviciilor comnico.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii/etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

6.8. Pentru produsele la care este specificat ''piesa veche la schimb'', conditiile de primire de catre noi sunt urmatoarele:

    6.8.1. Sa aveti piesa veche in momentul achizitionarii piesei noi, pentru a putea fi comparate sau sa faceti dvs. comparatia inainte de montaj;

    6.8.2. Piesa veche trebuie sa fie curatata, identica cu piesa noua, fara urme de lovituri si fara parti lipsa. Este insa interzisa spalarea acesteia sub presiune!

    6.8.3. Acceptarea piesei vechi se va face doar dupa ce un reprezentant comnico.ro va verifica daca sunt respectate conditiile de primire. Clientii care vor expedia prin intermediul curierului piesa veche vor fi contactati telefonic si totodata vor primi pe mail o confirmare/infirmare asupra acceptarii sau neacceptarii piesei vechi.

    6.8.4. Daca nu sunt respectate conditiile de primire, valoarea de pe site a piesei cumparate creste de la 25% la 100%, in functie de cerintele producatorului.

    6.8.5. Produsele la care se cere piesa veche la schimb, sunt reconditionate in conditii de calitate si garantie maxime, de catre producatori cu renume cum ar fi Bosch, Spidan, TRW etc.

6.9. In momentul achizitionarii unei piese cu mentiunea “piesa veche la schimb” se va achita si valoarea de garantie pentru piesa veche care va fi inscrisa pe factura.

6.10. Rambursarea contravalorii de garantie se va face in termen de 15-30 zile dupa  receptionarea piesei vechi de la Cumparator

6.11. Conditii de acceptare a piesei vechi:

    6.11.1. Termenul maxim de retur al pieselor vechi la schimb este de 5 zile calendaristice de la data facturarii.

    6.11.2.  Piesa veche trebuie returnata in ambalajul original al piesei noi

    6.11.3.  Piesa veche trebuie sa fie curatata de impuritati si de solutii de lubrifiere (ulei, vaselina)

    6.11.4. Sa fie completa si nedezmembrata. In cazul in care piesa noua contine si alte piese aditionale (fulii, capace etc.) acestea trebuie sa se regaseasca si pe piesa veche

    6.11.5. Sa nu prezinte defecte mecanice (la filet, la conducta, cablu, zona de identificare)

    6.11.6. Punctele de prindere sa fie intregi

    6.11.7. Sa fie identica cu piesa noua si sa contina aceleasi component

    6.11.8. Carcasele sa fie intregi, sa nu fie arse, deformate, fisurate, complet ruginite etc

    6.11.9. Componentele mobile trebuie sa fie functionale

    6.11.10. Sa nu prezinte coroziune puternica, defectiuni provocate de apa sau alte lichide

    6.11.11. Codul piesei sa fie vizibil

    6.11.12. Sa fie insotita de documentul primit in coletul trimis de noi. Acesta trebuie completat si semnat.

6.12. Vom exemplifica mai jos cele mai dese defectiuni intalnite la diverse categorii de piese, pentru care nu sunt acceptate ca piese de schimb:

1. Motoare / chiulase / cutii viteze

Motorul / chiulasa sa nu prezinte rupturi, lipsuri sau urme de manipulare inadecvata.

Sa fie golite lichidele (ulei, apa, antigel).

Motoarele / chiulasele sa corespunda produselor de serie, sa nu aiba modificari (tuning).

Toate orificiile sa fie inchise.

Returnarea motoarelor se face numai in suportul special care protejeaza piesa in timpul transportului (asa cum s-a livrat piesa noua).

Motoarele reconditionate se pot identifica astfel:

    Litera pentru puterea motorului

    X - semnul pt motor reconditionat

    Un numar de identificare


2. Casete de directie

    Sa nu aiba filetele deteriorate.

    Sa nu aiba componente interne ruginite.

    Sa fie echipate cu toate partile exterioare (conducte, bara de directie, etc).

    Sa nu aiba conducte deteriorate sau lipsa

    Cremaliera sa nu fie corodata, erodata, indoita

3. Cutii viteza

    Piesa trebuie sa fie cu acelasi cod sau descendent din codul piesei noi.

    Cutiile automate de viteza vor avea transformatorul fixat.

4. Pompe servo

    Sa nu aiba componente interne ruginite.

    La pompele servo care se livreaza cu fulie, piesa veche se va returna cu fulie, care nu trebuie sa fie lovita, Indoita, rupta

    Rezervoarele sa nu fie crapate, Indoite sau rupte

    Sa nu fie defecte filetele sau placa de fixare.

5. Elemente de franare

    Carcasa trebuie sa fie intreaga, fara parti rupte sau crapate.

    Ventilele de aerisire sa nu fie defecte.

6. Compresoare de clima

    Orificiile de legatura trebuie inchise cu dopuri, pentru a impiedica coroziunea din interiorul compresorului.

    Aparatele nu trebuie sa prezinte defectiuni vizibile (la carcasa, elementele de prindere, roata dintata, cabluri si legaturi electrice).

    Axul compresorului trebuie sa se roteasca usor.

7. Electromotoare / alternatoare

    Codul de identificare sa fie inscris pe piese.

    Carcasele sa fie intregi, sa nu fie arse sau deformate.

    Agregatul sa fie complet.

    Ancora sa fie blocata.

    Sa nu lipseasca regulatorul si roata de curea.

    Elementele mobile sa nu fie intepenite.

    Zonele filetate sa nu aiba filetul distrus.

8. Debitmetre

    Carcasa sa nu prezinte avarii, partea electrica intacta.

9. Unitate centrala sistem injectie benzina

Partea superioara:

    Sa nu prezinte defectiuni la filete si etansari.

    Sa fie complete si infiletate (cu regulator de presiune montat).

    Partea inferioara:

    Sa nu prezinte defectiuni la filete si etansari.

    Clapeta trebuie sa functioneze.

    Potentiometrul clapetei sa fie pe piesa.

    Parghia de actionare sa fie functionala.

10. Delco

    Flansa de prindere, modulul de aprindere si distribuitorul sa fie functionale.

11. Pompa de injectie – diesel

    Sa nu prezinte coroziune puternica, defectiuni provocate de apa sau alte lichide.

    Sa nu prezinte urme de supraincalzire sau defectiuni provocate de lovire.

    Sa nu prezinte defectiuni la cabluri sau racorduri.

12. Computere

    Carcasa, priza, reglata, trebuie sa fie fara urme de indoituri, fisuri, oxidare, presate.

    Marginile si suruburile sa fie intacte.

    Sa nu prezinte urme de coroziune.

    Sa nu fie avarii provocate de apa.

    Sa corespunda produselor de serie ,sa nu aiba modificari (tuning).

13. Planetare

    Trebuie sa contina ambele articulatii

    Sa nu fie complet ruginite

    Sa nu fie indoite, rupte, sau sa lipseasca parti component

6.13. Ne rezervam dreptul de a nu accepta piesa la schimb din motivele enuntate mai sus la art. 6.12. sau din altele mai rar intalnite, motive ce tin in primul rand de imposibilitatea reconditionarii pieselor.


7. Valabilitatea ofertelor

7.1. comnico.ro isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.

7.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

7.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

7.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

7.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

7.7. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 13.


8. Comanda online

8.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

8.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

8.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca comnico.ro poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri/situatii, prin orice mijloc disponibil/agreat de comnico.ro, in functie de scop/situatie:

    8.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.

    8.3.2. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.3.1, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport etc)

    8.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

8.4. comnico.ro poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

    8.4.1. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte

    8.4.2. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea comnico.ro si/sau partenerilor acestuia

    8.4.3. fara nici o justificare.

8.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform 8.3. Daca clientul anuleaza comanda inainte de a fi livrata catre acesta in interval de 24 ore de la plasarea comenzii pe site, comenzile plasate ulterior de catre client nu vor mai fi onorate.

8.6. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care comnico.ro informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 34/2014, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.

8.7. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea comnico.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

8.8. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

8.9. Este permisa folosirea unui singur voucher de catre Client pe o comanda efectuata online. Folosirea a mai multor vouchere va duce la anularea comenzii de catre reprezentantii comnico.ro.

8.10. In cazul in care Clientul nu furnizeaza seria de sasiu pentru identificarea exacta a pieselor auto, isi va asuma toata raspunderea pentru comandarea produselor.

8.11. O comanda neconfirmata (telefonica sau drin email) la comnico.ro se anuleaza automat in 48 ore.


9. Comanda telefonica

9.1. Clientul /Utilizatorul poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un reprezentant comnico.ro. Termenii si condiitile mentionate in acest DOCUMENT se aplica si in cazul acestor comenzi telefonice.

10. Procesarea comenzilor

10.1. comnico.ro nu conditioneaza plasarea si acceptarea comenzilor de depasirea valorii vreunui plafon minim.

10.2. Cumparatorul poate obtine mai multe informatii despre plasarea unei comenzi online din sectiunea “Cum comand”.

10.3. In momentul plasarii unei comenzi in magazinul online comnico.ro, cumparatorul isi exprima acordul cu metoda de comunicare electronica prin intermediul email-ului. Transmiterea comenzii pe site va fi urmata de receptia unui email automat care atesta doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discutiile telefonice, prin email sau pe alte cai cu reprezentantii vanzatorului nu constituie acceptari ferme ale comenzii, si implicit NU semnifica incheierea contractului la distanta.

10.4. Vanzatorul va verifica comanda urmand sa ii comunice prin email cumparatorului rezultatul verificarii. Transmiterea de catre vanzator catre cumparator a unui email cu modificarea statusului comenzii din “finalizata” in “procesata”, fara a necesita vreo confirmare de primire din partea acestuia, constituie momentul incheierii contractului la distanta. Mesajul comenzii acceptate reprezinta anexa la contract.

10.5. Produsele cuprinse in cadrul comenzilor acceptate de catre vanzator vor fi livrate conform conditiilor stipulate privind modalitatile de plata si transport.

10.6. In cazul produselor cu status “Cerere Pret”, acceptarea comenzii cumparatorului de catre vanzator si implicit incheierea contractului la distanta se va face numai dupa confirmarea data de vanzator catre cumparator ca produsul respectiv este disponibil la furnizorul/producatorul de la care se aprovizioneaza vanzatorul. Confirmarea va fi transmisa prin e-mail pe adresa cumparatorului.

10.7. Cumparatorul poate anula o comanda inainte de a primi mesajul de confirmare a expedierii, prin transmiterea unui email catre office[at]comnico.ro .

10.8. Se va percepe suplimentar o taxa de transport in valoare de 25Lei doar pentru utilizatorii care au refuzat sau nu au ridicat anterior o comanda fiind notificati in prealabil.


11. Contract si finalizare

11.1. comnico.ro va include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

11.2. comnico.ro va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.

11.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, devine Contract onorat.


15. Frauda si SPAM

15.1. comnico.ro nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

15.2. Exceptie de la art. 15.1 fac numai Clientii persoane juridice, in sensul obtinerii de catre comnico.ro a numarului de cont, respectiv a bancii Clientului, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi.

15.3. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

15.4. comnico.ro declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele comnico.ro.

15.5. Clientul sau Utilizatorul va informa comnico.ro asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

15.6. comnico.ro nu promoveaza SPAM-ul.

15.7. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru stergerea acesteia.

15.8. Comunicarile realizate de catre comnico.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

15.9. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau comnico.ro si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

    15.9.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

    15.9.2. de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre comnico.ro catre Utilizator/Client

    15.9.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul

    15.9.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre comnico.ro catre Utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.


16. Limitare de responsabilitate

16.1. comnico.ro nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.

16.2. comnico.ro nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice pierderi.

16.3. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre comnico.ro, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii comnico.ro, conform detaliile de contact, astfel incat comnico.ro sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

16.4. comnico.ro nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al comnico.ro.

16.5. comnico.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

16.6. comnico.ro este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al comnico.ro, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

16.7. comnico.ro nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

    16.7.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului

    16.7.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

    16.7.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contra cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

16.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.


17.Forta majora si cazul fortuit

17.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

17.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

17.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

17.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 16.3

 

18. Litigii

18.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteului si/sau al oricarui continut trimis de catre comnico.ro Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele "Termeni si conditii de utilizare".

18.2. Orice disputa cu referire la prezentele "Termeni si Conditii" care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si comnico.ro se va rezolva pe cale amiabila.

18.3. comnico.ro nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

18.4. Orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre Utilizator si comnico.ro sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

18.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

18.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 

19. Dispozitii finale

19.1. comnico.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.

19.2. comnico.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

19.3. comnico.ro isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a siteului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala.

19.4. Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa de email: office[at]comnico.ro.

 

Acest site utilizeaza cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru afisarea de continut personalizat, publicitate si de a analiza informatii cu privire la modul in care folositi site-ul nostru. Află in sectiunea Politica Cookie mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului

Accept cele esentiale
yl